Η μελιτζάνα αυτή την εποχή είναι στα φόρτε της και με αυτήν θα φτιάξετε ένα σωρό καταπληκτικές συνταγές στην κατσαρόλα, στο φούρνο ή στο τηγάνι. Ωστόσο, επειδή απορροφούν πολύ λάδι στο μαγείρεμα (και κυρίως στο τηγάνισμα) και γίνονται βαριές στο στομάχι, υπάρχει ένας απλούστατος τρόπος να το αποφύγετε. Πριν τις μαγειρέψετε με οποιονδήποτε τρόπο, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά έως 2 ώρες σε ένα μεγάλο σουρωτήρι ή τις απλώνετε σε καθαρές βαμβακερές πετσέτες. Μετά, τις ξεπλένετε καλά με νερό και τις σκουπίζετε σχολαστικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τώρα είναι έτοιμες να τις μαγειρέψετε. Το αλάτι τις βοηθά να αποβάλλουν τα υγρά τους και έτσι απορροφούν πολύ λίγο λάδι στο μαγείρεμα.
Exceptional!