Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πώς οι μελιτζάνες δεν θα απορροφούν λάδι

Πώς οι μελιτζάνες δεν θα απορροφούν λάδι

Η μελιτζάνα αυτή την εποχή είναι στα φόρτε της και με αυτήν θα φτιάξετε ένα σωρό καταπληκτικές συνταγές στην κατσαρόλα, στο φούρνο ή στο τηγάνι. Ωστόσο, επειδή απορροφούν πολύ λάδι στο μαγείρεμα (και κυρίως στο τηγάνισμα) και γίνονται βαριές στο στομάχι, υπάρχει ένας απλούστατος τρόπος να το αποφύγετε. Πριν τις μαγειρέψετε με οποιονδήποτε τρόπο, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά έως 2 ώρες σε ένα μεγάλο σουρωτήρι ή τις απλώνετε σε καθαρές βαμβακερές πετσέτες. Μετά, τις ξεπλένετε καλά με νερό και τις σκουπίζετε σχολαστικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τώρα είναι έτοιμες να τις μαγειρέψετε. Το αλάτι τις βοηθά να αποβάλλουν τα υγρά τους και έτσι απορροφούν πολύ λίγο λάδι στο μαγείρεμα.


Related Posts

50 χρόνια επιτυχημένης πορείας για το εστιατόριο Το Αρχοντικό

50 χρόνια επιτυχημένης πορείας για το εστιατόριο Το Αρχοντικό

50 Χρόνια ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ, 50 χρόνια γεμάτα από τις γεύσεις της μαμάς Μαρίας γιόρτασε το αγαπημένο εστιατόριο παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας στο Μαρούσι. Ξεκινώντας από το χωριό Αρχοντικό Αβίας, λίγο έξω από την Καλαμάτα, κατόρθωσε να διαγράψει μια σπουδαία πορεία μέσα στον χρόνο «μαγειρεύοντας» με τη […]

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Κυριακάτικο φαγάκι που είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους. Φυσικά, τις μελιτζάνες μπορείτε να τις τηγανίσετε, αλλά εγώ σας προτείνω μια πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς περιττά λάδια.