προορισμός…γεύση!

Όσοι έχετε παιδιά, θα το ξέρετε… Κάθε βράδυ η ίδια ερώτηση: «Μαμαααά… Τι τρώμε σήμερα;». Εσείς, μόλις έχετε γυρίσει από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και η πρώτη σας σκέψη είναι να παραγγείλετε κάτι γρήγορο αλλά γεμάτο τύψεις, φαγητό! Είναι πολύ δύσκολο, μετά από μια κουραστική μέρα να θέλετε να περάσετε πολύ ώρα στην κουζίνα, όσο κι αν αγαπάτε το μαγείρεμα. Και γίνεται ακόμα χειρότερο, αν πρέπει να ψάξετε για συνταγή με γρήγορη διαδικασία και που αρέσει σε όλους!
Μην πανικοβάλλεστε! Για όλα υπάρχουν λύσεις. Σας έχω κάποιες συμβουλές που είμαι σίγουρη πως θα σας βοηθήσουν πολύ!

1. Προετοιμάστε το μενού
ΜΑΜΑ σημαίνει και ΟΡ-ΓΑ-ΝΩ-ΣΗ! Να μην ξαναπέσετε στην παγίδα, του «τι τρώμε απόψε»; Χρειάζεστε ένα σωστό προγραμματισμό!
• Ξεκινήστε, τυπώνοντας ένα πίνακα με τις ημέρες της εβδομάδας, αφήνοντας κενό για το «μεσημέρι» και το «βράδυ».
• Γράψτε τα αγαπημένα φαγητά κάθε μέλους της οικογένειας
• Βρείτε φαγητά που θέλουν το πολύ 20 λεπτά προετοιμασίας και που μπορούν να μαγειρευτούν ακόμη και όταν αργήσετε στη δουλειά.
• Γράψτε όλα τα φαγητά που ξέρετε να μαγειρεύετε καλά και χρησιμοποιήστε τα όταν δεν έχετε κάποια ιδιαίτερη έμπνευση!
Αν το κάνετε αυτό κάθε Κυριακή βράδυ, θα έχετε ένα μενού για όλη την εβδομάδα και μια ευτυχισμένη οικογένεια!

2. Τα ψώνια
Η σούπερ μαμά στο σούπερ μάρκετ με την σούπερ λίστα!
Για άλλη μια φορά, θα σωθείτε αν είστε οργανωμένη. Αν λοιπόν έχετε μαζί σας το πρόγραμμα με το μενού της εβδομάδας, τότε δεν θα χρειαστεί να τρέχετε πανικόβλητη σε όλο το σούπερ μάρκετ για να πάρετε ότι βλέπετε μπροστά σας με το σκεπτικό «μήπως το χρειαστώ!».
Για να μην χάνετε το χρόνο μας, φτιάξτε μια «βασική» λίστα με τα υλικά που είναι απαραίτητα και πρέπει να τα έχετε πάντα. Π.χ. αυγά, λάδι, βούτυρο, φρούτα, γάλα κ.λπ. Μετά συμπληρώνετε μόνο τα υλικά που χρειάζεστε, ανάλογα με το μενού. Π.χ. κοτόπουλο, κρέας, λάχανο, ντομάτες κ.λπ.

3. Πώς να «εξοικονομήσετε χρόνο»
• Για κάθε βράδυ της εβδομάδας, γράφετε δίπλα στο μενού, το όνομα ενός ατόμου, που θα σας βοηθήσει να μαγειρέψετε. Εξοικονομείτε χρόνο και περνάτε ταυτόχρονα, χρόνο με το αγαπημένο σας πρόσωπο.
• Πάντα στο τέλος της βδομάδας, μένουν κάποια φαγητά στο τάπερ. Ονομάστε το μενού «της ανακύκλωσης» και απλά, ζεστάνετέ τα και σερβίρετέ τα σε ωραία πιάτα.
• Να βάζετε πάντα το μενού της βδομάδας σε εμφανές μέρος (π.χ. πάνω στο ψυγείο) και να έχετε πάντα γραμμένο και ένα άλλο μενού «βοήθειας» σε περίπτωση αλλαγής: κρέπες, μίνι-σάντουιτς κ.λπ.
Θα το έχετε καταλάβει λοιπόν πως το να μαγειρεύετε καθημερινά για όλη την οικογένεια είναι μια μεγάλη πρόκληση. Αλλά με μια σωστή οργάνωση και βοήθεια απ’ όλη την οικογένεια, είμαι σίγουρη πως θα γίνει παιχνιδάκι για όλους σας!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *