Το Evi Evane στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL Paris 2016
Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) οργανώνοντας την εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL Paris 2016, επέλεξε τις Ντίνα & Μαρία Νικολάου, πρέσβυρες της ελληνικής κουζίνας στο Παρίσι, για να αναλάβουν, μαζί με τα εστιατόριά τους Evi Evane, το κεντρικό εστιατόριο της ελληνικής αποστολής της SIAL, το οποίο λειτούργησε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Για πέντε συνεχόμενες ημέρες, η γνωστή chef, εντυπωσίασε με το ολοκληρωμένο και ευφάνταστο μενού της, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, προωθώντας έτσι, την γαστρονομική εικόνα της χώρας μας σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στην έκθεση.
H Ντίνα Νικολάου επιβλέπει τα πάντα…
Το εστιατόριο, πάντα γεμάτο με όμορφες παρουσίες.Mια μεγάλη παρέα με την «ψυχή» των Evi Evane, Μαρία Νικολάου στο κέντρο.Το καλωσόρισμα στο τραπέζι: Ντολμαδάκι με πολίτικο ρύζι σε σάλτσα γιαουρτιού, Λαυράκι καρπάτσιο μαριναρισμένο με εσπεριδοειδή, Μπρουσκέτα με φιλέτο σαρδέλας και πέστο μαϊντανού, Μους ταραμά με λεμόνι κονφί και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Στραπατσάδα με φέτα, Φάβα αρωματισμένη με γλυκάνισο με μελωμένο χταπόδι.Προετοιμασία της σαλάτας…
Χταποδοσαλάτα.Ο διάσημος Sebastien Ripari.
O Iωάννης Καμπούρης της Ε-LA-WON.H Ντίνα Νικολάου με τον Τάσο Τόλη και τον Μίλτο Καρούμπα.Λαβράκι σε ριζότο με σπανάκι και σος αυγοτάραχο.Φιλέτο λαβράκι πάστα λιαστής ντομάτας και μπομπότα με ελιές και λιαστές ντομάτες.
Κριθαρότο με γαρίδες και φινόκιο.O δημοφιλής μουσακάς του Evi Evane.Ο κ. Γραβάνης και η κ. Αναγνωστοπούλου, «συστήνουν» στους ξένους ενδιαφερόμενους την ελληνική κουζίνα του Evi Evane.
Η Babka είναι είδος αφράτου τσουρεκιού που έχει ελάχιστη ζάχαρη. Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια ζύμη και να την γεμίσετε με άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή και πραλίνα φουντουκιού, ταχίνι ή ακόμη και κάποιο μαλακό γλυκό τυρί (ανθότυρο, ρικότα).
Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.
Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing στο Παρίσι, το πάθος μου για τη μαγειρική και την γαστρονομία με κέρδισε, κάνοντάς με να αλλάξω ρότα στη ζωή μου. Δεν σταματώ να αναζητώ νέα υλικά και γεύσεις και να πειραματίζομαι. Ταξιδεύω, μαγειρεύω, ονειρεύομαι... Σας προσκαλώ να ταξιδέψετε μαζί μου και να ανακαλύψετε την Ντίνα...