προορισμός…γεύση!

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου μια βραδιά αφιερωμένη στις ερωτικές συνταγές, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στο Yolenis Cooking Classes by Dina Nikolaou, την Carnicero. Η Μαίρη Αδαμοπούλου ιδιοκτήτρια του ξεχωριστού αυτού κρεοπωλείου μας μίλησε για την ομάδα της που έχουν εκπαιδευτεί σε ένα υψηλό επίπεδο σε ότι αφορά το κρέας και τα παράγωγά του.
Προμηθεύονται τα κρέατα από μικρές φάρμες της Δράμας, του Βόλου, της Αμφιλοχίας και γι’ αυτό μπορούν να έχουν και τον έλεγχο της ποιότητάς τους.
Ο κρεατοτέχνης της Αντώνης Καραμολέγκος με γνώσεις από το παραδοσιακό κρεοπωλείο, έμαθε να εξελίσσει την τέχνη του ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών. Μας έδειξε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα καλό κομμάτι κρέατος αλλά και τις διάφορες κοπές σε μπριζόλες. Μπριζόλες τομαχώκ, prime rib, σπαλομπριζόλες, rib eye, αλλά και τρόπους ψησίματος, σωστούς χρόνους και έξυπνα tips.
Τα ιδιαίτερα εδέσματα μου έδωσαν ιδέες για μοναδικά συνοδευτικά. Βούτυρο με τρούφες, αλλά και βούτυρο με κουρκουμά και πράσινο πιπέρι, έλιωσαν αργά επάνω στο καλοψημένο rib eye.
Kαι η sauce poivre με πράσινο πιπέρι άλμης, ήταν ότι έπρεπε να να συνοδεύσει τα υπέροχα meatcakes με μοσχαρίσιο κιμά και τυρί κρέμα.

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *