προορισμός…γεύση!

Είχα τη χαρά να μαγειρέψω ξανά για τις αγαπημένες μου φίλες από τον οργανισμό ΜΑΝΑ, που παλεύει και στέκεται στο πλευρό των γυναικών με καρκίνου του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.
Συνάντησα στο Yolenis τόσες διαφορετικές και όμορφες γυναίκες που έχουν όλες την δικιά τους ιστορία. Όσο είμασταν μαζί και συζητάγαμε ένα πράγμα παρατήρησα : το χαμόγελο τους! Τόσο φωτεινό και αληθινό. Έτσι, κάθε γυναίκα προχωρά για τη δικιά της νίκη, σε μια μεγάλη μάχη με τη νόσο.
Μιας και ο καιρός έχει αλλάξει και έχουν αρχίσει τα πρώτα κρύα, σκέφτηκα να φτιάξω μια ώρα σούπα βελουτέ με λαχανικά. Αυτή η ζεστή και βελούδινή σούπα καρότο με τζίντζερ έδωσε χρώμα στο πιάτο μας και ζεστασιά στις καρδίες όλων. Μιλήσαμε και για αυτό το μαγικό, όπως το ονομάζω, λαχανικό, το τζίντζερ!
Ο οργανισμός μας χρειάζεται από καλές τροφές και δεν σας κρύβω πως το τζίντζερ κάνει θαύματα! Έχει μια πολύ ωραία γεύση και ταιριάζει απίστευτα σε σαλάτες ωμό ή ακόμα στο τσάι σας το πρωί. Όσο ανακάτευα σκεφτόμουν ποια άλλα μπαχαρικά θα έβαζα σε αυτή τη 100% αρωματική και βιταμινούχα σούπα! Επέλεξα και το κόλιανδρο. Είναι ένα φυτό που μοιάζει πολύ με τον μαϊντανό και χρησιμοποιείται τόσο για τα φρέσκα φύλλα του, όσο και για τον καρπό του.
Αφού ζεσταθήκαμε καλά με τη σούπα και πήραμε όλες τις βιταμίνες που χρειαζόμασταν, συνεχίσαμε με μια πολύ αγαπημένη συνταγή: Πικάντικο ρολό κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυλιγμένο σε σφολιάτα. Είναι παρά πολύ εύκολο στο να το ετοιμάσετε και θα εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους!
Η διαδικασία απλή, αρκεί να έχετε φαντασία. Η χρωματιστές πιπεριές δίνουν αυτή την ευχάριστη νότα μεστό λευκό τοπίο! Κάποιες κυρίες θέλησαν να πιούν και κρασάκι και επέλεξα ένα μοσχοφίλερο/ροδίτη του Λαφαζάνη. Το κοτόπουλο μέσα στη σφολιάτα έλιωνε κυριολεκτικά στο στόμα μας. Όσο πέρναγε η ώρα τόσο καλύτερα τις γνώριζα, πολλές κύριες ασχολούνται και με τη μαγειρική και μαγειρεύουν πολλά φαγητά με φρούτα!
Εκεί θυμήθηκα πολλές συνταγές με φρούτα που είχα συγκεντρώσει μέσα σε ένα από τα βιβλία μου. Μερικές και πιο τολμηρές μας μιλήσαν και για το αγαπημένο τους Χριστουγεννιάτικο φαγητό που τους αρέσει να ετοιμάζουν: πάπια με πορτοκάλι!
Και γιατί κανείς δεν φεύγει από τη «φωλίτσα μου» (όπως την ονομάζω) χωρίς γλυκάκι, ετοίμασα μελομακάρονα και κουραμπιέδες διαφορετικά όμως! Έσπασα τα μικρά, χριστουγεννιάτικα γλυκά, σε μικρά κομμάτια, τα έβαλα σε ένα ποτηράκι και τα κάλυψα με μια κρέμα βανίλιας. Συμπλήρωσα με  κέικ σοκολάτας και σιρόπι από κόκκινα φρούτα! Ένα έχω να σας πω… ΟΝΕΙΡΟ! Δέσανε όλα τα υλικά τόσο καλά μεταξύ τους, που το προτείνω ανεπιφύλακτα μετά από ένα βαρύ γεύμα, για να σας δροσίσει. Είναι ελαφρύ και 100% σπιτικό.
Ήταν ένα υπέροχο μάθημα… Αφήσαμε όλες μας, τα καθημερινά προβλήματα και ταξιδέψαμε με τις γεύσεις!

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *