Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ένα σεμινάριο αφιερωμένο στις αλμυρές τάρτες και τα μανιτάρια. Ο Λευτέρης Λαχουβάρης της εταιρείας ΔΙΡΦΥΣ ήταν εκεί για να μας μιλήσει για την ιστορία τους, πως ξεκίνησε να ασχολείται με τα μανιτάρια και την καλλιέργειά τους, τις μοναδικές ποικιλίες τους, πως να τα διαλέγουμε, πως να ξεχωρίζουμε τα φρέσκα αλλά και πως να τα απολαμβάνουμε. Οι συμμετέχοντες έμαθαν πως να φτιάχνουν τάρτες με κοτόπουλο και μπολονέζ αλλά και πως να σερβίρουν ωμά μανιτάρια σε σαλάτα ή πως να τα κάνουν μια πεντανόστιμη τηγανιά.
Ένα κάλεσμα σε φίλους ήταν η αφορμή του σεμιναρίου της Τρίτης 17 Ιανουαρίου που εξελίχθηκε σε πάρτι γενεθλίων με «υπεράριθμους» συμμετέχοντες. Το Κτήμα AVANTIS, με τον Απόστολο και την Λέγκα, ήταν εκεί για να μας «μεθύσουν» με τα μοναδικά κρασιά τους. Ο Απόστολος, τέλειος γνώστης του κρασιού, μας έδωσε όλα τα φώτα του για να μάθουμε να ξεχωρίζουμε και να απολαμβάνουμε το κρασί συνοδεύοντάς το με μεζεδάκια. Η πανέμορφη Λέγκα, μας μίλησε για την έμπνευσή της να φτιάξει καλλυντικά, βασισμένα στο σταφύλι. Μάθαμε να φτιάχνουμε γύρο στο φούρνο και σαλάτα με τηγανιά λουκάνικου αλλά και μια ξεχωριστή Μπακλαβογαλατόπιτα, που μετονομάστηκε σε τούρτα γενεθλίων.
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το αντικείμενο του πόθου ήταν η Σοκολάτα. Το ΜΕΤΑΧΑ ήταν εκεί για να μας δείξει πως μπορούμε να ταιριάξουμε τις «αμαρτωλές» σοκολατένιες δημιουργίες με τη βελούδινη γεύση του. Μάθαμε την ιστορία του, και πως μια απλή φράση όπως είναι το «Μεταξύ μας ΜΕΤΑΧΑ» μπορεί να κάνει ένα προϊόν αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο. Δοκιμάσαμε το αρωματικό ΜΕΤΑΧΑ με μέλι μαζί με μια αλμυρή μπουκίτσα που εμπνεύστηκα εκεί τη στιγμή. Το εξαιρετικό 12άρι ΜΕΤΑΧΑ, «έδεσε» με μια Σαρλότ Σοκολάτας, και το 5άστερο ΜΕΤΑΧΑ ήταν το τέλειο συνοδευτικό για ένα «διαβολεμένα» σοκολατένιο, υγρό κέικ και τρουφάκια με σοκολάτα και μήλο.
Ευχαριστούμε Ντίνα μας