προορισμός…γεύση!

Ήρθε η ώρα να σας γλυκάνω και να μπείτε και εσείς στο κόσμο του Γλυκύν Βραστόν. Μια πρόσφατη ανακάλυψή μου, δοκιμάζοντας παγωτό κεράσι με κρασί Παλυβού! Δεν σας κρύβω πως ενθουσιάστηκα πολύ και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Αυτό το πάντρεμα ήταν απλά μαγικό.
Θέλησα να μάθω περισσότερα για το vintage καφεγλυκοπωλείο που βρίσκεται στην καρδιά της Κορίνθου από το καλοκαίρι του 2012. Σας έχω μιλήσει πολλές φορές για τα αγαπημένα μου καφέ και γλυκά στο Παρίσι. Εδώ όμως, στο Γλυκύν Βραστόν θα βρείτε κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό. Αν κάποια μέρα βρεθείτε στην Κόρινθο, και έχετε όρεξη για κάποιο γλυκό, σας προκαλώ να πάτε στον φίλο μου τον pastry chef Γιώργο Τσελώνη! Καθημερινά ετοιμάζει με αγάπη και μεράκι, αυτά τα υπέροχα γλυκά.
Στο Γλυκύν Βραστόν, θέλησαν να φτιάξουν κάτι να θυμίζει εκείνα τα παλιά χρόνια… Εκείνα τα χρόνια, που μαζευόντουσαν όλοι μπροστά στο καφεγλυκοπωλείο για να απολαύσουν διάφορες και ωραίες μυρωδιές (του καφέ, των λουκουμάδων, της κανέλας, της σοκολάτας…)
Και με αυτό το σκεπτικό, ξεκίνησαν αυτό το όμορφο ταξίδι, στο κόσμο των γλυκών. Με αγάπη και σεβασμό στα τοπικά προϊόντα κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό. Θα έχετε λοιπόν την ευκαιρία όχι μόνο να ζήσετε μια ξεχωριστεί εμπειρία γεύσεων αλλά να δοκιμάσετε γλυκά με την δική τους ιστορία που είμαι σίγουρη πως θα ξετρελάνει τον κάθε  ουρανίσκο!
Συνδυάζοντας λοιπόν το σύγχρονο με το κλασικό, με δικά τους πάντα μυστικά συστατικά, από την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, κατάφεραν να δώσουν μια πιο μοντέρνα νότα στα κλασσικά γλυκά.
Να σας πω πάντως πως από τα πιο δημοφιλείς γλυκά είναι το μπανόφι αλλά και το dream cake για όσους αγαπάνε τη σοκολάτα.
Αν λοιπόν αποφασίσατε να πάτε, σας προτείνω να δοκιμάσετε τη δροσερή lemon pie ή το μιλφέιγ που στήνεται μπροστά σας μάτια σας.
Αν είστε από τους πιο κλασικούς, δοκιμάστε τους λουκουμάδες ή τα λαχταριστά κέικ ημέρας. Πάντως να ξέρετε πως υπάρχει γλυκό για όλα τα γούστα. Εσείς απλά θα διαλέξετε!
Στο κέντρο λοιπόν της πανέμορφης Κορίνθου, σας περιμένει ένα ξεχωριστό καφεγλυκοπωλείο με μια ζέστη ατμόσφαιρα όπου θα σας εξυπηρετήσουν μοναδικοί άνθρωποι.
Στο Γλυκύν Βραστόν ξεκινάει το ταξίδι σας… που θα «ξυπνήσει» όλες τις αισθήσεις σας!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *