προορισμός…γεύση!

Το να βάζουμε στην κατάψυξη ένα προϊόν, είναι ένας καλός τρόπος για να μπορούμε να διατηρούμε πιο πολύ το προϊόν αυτό, και να το έχουμε πάντα κοντά μας όταν το χρειαζόμαστε στα φαγητά μας.
Όσον αφορά τα γαλακτοκομικά προϊόντα κάποια μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη, κάποια όχι ! Μη ξεχνάτε πάντα να τα ξεπαγώνετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Το γάλα
Τα γάλατα μακράς διάρκειας και τα παστεριωμένα γάλατα μπορούν να μπουν στη κατάψυξη για 6 μήνες, όχι περισσότερο.
Ίσως δείτε στο πλήρες γάλα να χωριστούν τα υγρά με τα λιπαρά. Μην ανησυχείτε, απλά κουνήστε καλά το μπουκάλι για να το επαναφέρετε.

Το βούτυρο
Είναι το κατάλληλο προϊόν για τη κατάψυξη, είτε βάζοντάς το στην αρχική του συσκευασία, είτε ακόμα καλύτερα κόβοντάς το σε μικρές μερίδες που θα ξεπαγώσουν πολύ πιο εύκολα. Όπως και το γάλα, μην υπερβαίνετε τους 6 μήνες κατάψυξης.

Το γιαούρτι
Για το γιαούρτι δεν σας έχω και καλά νέα. Το να το παγώσεις είναι εφικτό αλλά το να το ξεπαγώσεις δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν θα έχει τη γεύση που θα περιμένατε!
Αν θέλετε, οπωσδήποτε να καταψύξετε το γιαούρτι, προτιμήστε να φτιάξετε κάποιο σπιτικό και να μη το αφήσετε περισσότερο από 2 μήνες στην κατάψυξη.

Η κρέμα γάλακτος
Η κρέμα γάλακτος παγώνει πολύ καλά για περίπου 6 μήνες αν είναι πλήρης, δηλαδή, πάνω από 30% λιπαρά. Μη ξεχάσετε εφόσον την βγάλετε από την κατάψυξη να την ανακατέψετε καλά για να την επαναφέρετε στην αρχική της υφή.

Το τυρί
Μπορείτε να παγώσετε τα σκληρά κίτρινα τυριά όπως η παρμεζάνα, η γραβιέρα… κλπ.
Για να παγώσουν καλύτερα μπορείτε να τα κόψετε σε μερίδες ή ακόμα καλύτερα να τα τρίψετε. Έτσι θα έχετε πάντα τριμμένο τυρί στο σπίτι. Τα τυριά που δεν μπορείτε να καταψύξετε καθόλου είναι τα μαλακά ή τα φρέσκα.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *