H λατρεία μου για τα τριαντάφυλλα είναι ήδη γνωστή. Από το κέικ τριαντάφυλλο, που δημιούργησα για το Chapeau και συνεχίζει να έχει φανατικούς θαυμαστές, μέχρι το Yolenis που συνεχίζω να το χρησιμοποιώ σε πολυάριθμες συνταγές, δείχνει την αγάπη μου σ’ αυτό το άρωμα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να κατάλαβαν οι φίλοι μου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Τροόδου και ιδιαίτερα ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου που με προσκάλεσαν να περάσω ένα εκπληκτικό «τριαναφυλλένιο» Σαββατοκύριακο στην Κοινότητα Αγρού στην Κύπρο.
Ο Αγρός, αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής σε ένα καταπράσινο σκηνικό στολισμένο με χιλιάδες τριανταφυλλιές, απολαμβάνει πανοραμική θέα της ενδοχώρας της Μεγαλονήσου, με τα σπίτια του να ακροβατούν γαντζωμένα στις βουνοπλαγιές!
Η Κοινότητα Αγρού διοργάνωσε φέτος, την 12η Γιορτή Τριαντάφυλλου τα Σαββατοκύριακα 12-13 & 19-20 Μαΐου. Η γιορτή διάρκεσε δύο εβδομάδες με πολλές δραστηριότητες, εκθέσεις και εκδηλώσεις, όλες γύρω από το τριαντάφυλλο.
Οι κάτοικοι του Αγρού είναι ξεχωριστοί. Διακριτικοί, φιλόξενοι, ευγενικοί με υποδέχτηκαν με μια ζεστή αγκαλιά και με ξενάγησαν στους τριανταφυλλώνες. Μου έδειξαν πως «κανακεύουν» τις τριανταφυλλιές τους, πως σέβονται τη φύση και την προστατεύουν, πως μαζεύουν τα πολύτιμα ροδοπέταλα αλλά και πως τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν το ασύγκριτο ροδόσταγμα.
Στους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, υπήρχαν περίπτερα με τοπικά εδέσματα και ποτά αλλά και ένα τρενάκι που μετέφερε τους επισκέπτες στους χώρους της γιορτής.
Γνώρισα προϊόντα και κυρίως τους δημιουργούς τους που σύντομα θα σας τους γνωρίσω έναν έναν ξεχωριστά.
Η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό εδεσμάτων και ποτών βασισμένων στα ρόδα του Αγρού ήταν ιδιαίτερα τιμητική. Ότι δοκίμασα ήταν εξαιρετικό και πραγματικά πρωτότυπο.
Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, τον Κυριάκο Αθρακιώτη, και την Κοινότητα Αγρού για την εξαιρετική φιλοξενία τους.
Exciting!