προορισμός…γεύση!

Στην Τήνο υπάρχει ένα all-day cafe -wine – bar-restaurant που δεν θα μπορούσε να μην έχει τη καλύτερη θέα, δηλαδή αυτής της απίστευτης θέα του πελάγου. Σίγουρα ή καλύτερη επιλογή πριν τη δύση του ήλιου. Να απολαμβάνετε τη θέα τρώγοντας τα πιο νόστιμα, φρέσκα φαγητά του νησιού.
Όλα ξεκινήσαν το 2012, όταν ένα ζευγάρι αποφάσισε να φύγει από την κουραστική Αθήνα και να συνεχίσουν την ζωή του στο νησί αυτό –που τόσο αγαπάνε ! Η ιδέα τους; Να φτιάχνανε ένα στέκι που θα ξεχωρίζε για τον χαρακτήρα και την ποιότητά του. Και τα καταφέρανε!
Αν ποτέ o δρόμος σας, σας οδηγήσει στην Τήνο, η «Εξωμεριά» βρίσκεται στα Υστέρνια και ανοίγει από το πρωί για καφέ εως αργά το βράδυ για ποτό ενώ προσφέρει όλη την ημέρα φαγητό φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη από αγνά υλικά. Το καλύτερό τους, και αυτό που προτιμούν πολλοί είναι το δυνατό τους brunch, το οποίο σερβίρεται μέχρι και το απόγευμα.
Μια ματιά στο κατάλογο είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς την τόση μεγάλη ποικιλία. Για πρωϊνό ή brunch, θα έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε στραπατσάδα με τηνιακό τυράκι και σως λαχανικών, αυγά φούρνου με σάλτσα ψητής ντομάτας και τηνιακό τυράκι, φρυγανισμένο ψωμί με χόρτα, σως γιαουρτιού, αυγό ποσέ και crispy πανσέτα Τήνου. Το μεσημέρι μπρουσκέτες με λούζα Τήνου, κατσικίσιο τυρί, θυμαρίσιο μέλι Τήνου και καρύδια ή στριφτάρια με λεμονάτη κρέμα, κολοκυθάκια, ρόκα και γραβιέρα Τήνου ενώ το βράδυ η αλλαγή του μενού με το μελωμένο κοτόπουλο με ταρατούρι, χειροποίητη πίτσα με κατσικίσιο τυρί σύκα και ρόκα ενώ θα βρείτε ακόμα από τορτίγιες και μπρουσκέτες μέχρι ψαρονέφρι και burger όλα φτιαγμένα με αγνά υλικά από το νησί. Τι άλλο να ζητήσει κάνεις; Αυτό θέλουμε, να πηγαίνουμε σε ένα μέρος και να δοκιμάζουμε τοπική και καλή κουζίνα.
Στην «Εξωμεριά» είναι όλα χειροποίητα. Από τα γευστικά πιάτα μέχρι την διακόσμηση και τα ξύλινα έπιπλα. Δεν λείπει τίποτα, αν θέλει κανείς να περάσει μια όμορφή βραδιά μαζί με φίλους, στο μαγευτικό μπαλκόνι.
Και μετά το ηλιοβασίλεμα, η βραδιά συνεχίζεται και η “εξωμεριά” μετατρέπεται σε ατμοσφαιρικό low – profile μπαρ ιδανικό για να απολαύσει το cocktail σου.
Και εκεί δεν λείπει τίποτα, φέτος σας περιμένουν με ένα λαχταριστά και δροσερά cocktail. Πάρτε μια γεύση:
“Παλόμα” με δυόσμο και λικέρ δαμάσκηνο,
“Μαργαρίτα” με πράσινη πιππεριά, σχοινόπρασο και ζωμό γαρίδας. Αχλάδι με υδρόμελι και σαφράν στο “Saffron & Pear“,
Sorva” με γιαούρτι, λικέρ ελιάς, και μοσχοκάρυδο. Αγουρίδα σε σταφύλι και τζίτζερ στη “Sultanina“, κρίταμο και νότες τριαντάφυλλου στο δικό μας Dry Martini.
Τοπική ρακή και λικέρ αγγινάρας, μέλι, βασιλικός, τσάι του βουνού, μαρμελάδα βερίκοκο ή σύκο και αρμπαρόριζα στις κλασσικές πια συνταγές του Εξωμεριά, ενώ λικέρ χαρούπι, αρώνια, κουρκουμάς, πατζάρι και πεπόνι.
Και δεν ξεχνάμε το κρασί (από τη Τήνο, Σαντορίνη, Κρήτη κλπ) και πάντα με κάποιο live jazz. Τι άλλο να ζητήσει κάνεις;
Να ξέρετε πως, η μέρα ξεκινά με κλασική μουσική, συνεχίζει με jazz ακούσματα το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ το βράδυ συνήθως έχουν την τιμητική τους οι μαύρες μουσικές (soul, funk, bossanova).
Τι λέτε λοιπόν; Φύγαμε για Τήνο!!!!

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *