Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

: 4
: 20 min
: 30 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Από τη θάλασσα στο τραπέζι, τα ζωντανά χρώματα που χαρακτηρίζουν τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE αντικατοπτρίζουν τη φρεσκάδα, τη διαύγεια και την καθαρότητα της ελληνικής θάλασσας. Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον και παραδίδονται στον προορισμό τους γρήγορα και µε ασφάλεια, διατηρώντας την ποιότητα, τη διατροφική αξία, την εξαιρετική γεύση και τη λαμπερή φρεσκάδα τους. Η παραπάνω πρόταση της Ντίνας Νικολάου χαρακτηρίζεται από ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως είναι οι αναγκαίες για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ο φώσφορος και η βιταμίνη Α για καλύτερη όραση, το ασβέστιο και η βιταμίνη D για ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, περιλαμβάνονται αντιφλεγμονώδη ω-3 λιπαρά και πολλαπλές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως βιταμίνες C και Ε, β-καροτένιο, λυκοπένιο, σελήνιο και φλαβονοειδή. Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά εξασφαλίζουν επιπρόσθετα μία ικανοποιητική καρδιαγγειακή λειτουργία και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη από διάφορα σοβαρά χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα.

Υλικά
  • 4 φιλέτα τσιπούρα ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 500 γρ. κλωνάρια σέλινου με τα φύλλα ή σέλερυ κομμένα σε κομμάτια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες (και το φύλλωμα)
  • 1 πράσο ( μόνο το λευκό μέρος ) κομμένο σε ροδέλες
  • 1.500 ml ζωμός λαχανικών
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι ,πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά ημέρας
  • Χυμό από 1 λεμόνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και μαραίνω τα χορταρικά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το ζωμό και αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Χαμηλώνω τη φωτιά και τοποθετώ επάνω τα φιλέτα τσιπούρας.
  • Βήμα 2 Συνεχίζω το μαγείρεμα για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Σε ένα πιάτο χτυπάω τα αυγά , προσθέτω το χυμό λεμονιού, παίρνω το ζωμό από τη κατσαρόλα, κουταλιά κουταλιά και το ρίχνω στο πιάτο που έχω χτυπήσει τα αυγά με το λεμόνι. Ανακατεύω καλά και περιχύνω με αυτό το μίγμα το φαγητό. Ανακινώ την κατσαρόλα, επαναφέρω στη φωτιά και βράζω για 1 λεπτό.

Related Posts

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

Αφράτο, βουτυρένιο και πολύ κρεμώδες κέικ με κεφαλονίτικες μάντολες. Οι μικρές ζαχαρωτές μπουκίτσες με το χαρακτηριστικό, κόκκινο χρώμα είναι από τις αγαπημένες μου «αμαρτίες»!



Subscribe