destination taste!

TΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

TΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

TΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

: 6
: 30 min
: 40 min

Εντυπωσιακά γλυκάκια που γίνονται πολύ εύκολα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο και να τα σερβίρετε τις ημέρες της νηστείας.

Υλικά
  • 12 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 5 μεγάλα μήλα, κόκκινα
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 500 γρ. μαρμελάδα μήλου
  • κανέλα, σκόνη
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Για το σιρόπι
  • 1 λίτρο νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τα μήλα και τα σκουπίζω. Τα κόβω στα τέσσερα και αραιώ τους πυρήνες. Με ένα μαντολίνο, κόβω το κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες, πάχους 2 χιλιοστών. Βάζω τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ και ραντίζω με το χυμό λεμονιού.
  • Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζω για 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός) και ρίχνω μια δόση φετάκια μήλου (όχι πολλά μαζί γιατί θα σταματήσει ο βρασμός). Βράζω τα φετάκια μέσα το σιρόπι για 2 λεπτά και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνω σε μια πιατέλα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα μήλα.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο 22-22 εκ.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.
  • Βήμα 5 Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας (η στενή πλευρά προς το μέρος μου) και το βουτυρώνω καλά. Διπλώνω το φύλλο στη μέση, το βουτυρώνω και διπλώνω και πάλι στη μέση. Με ένα κουταλάκι απλώνω κατά μήκος μια γραμμή μαρμελάδα μήλο (περίπου 3 κουταλάκια). Τοποθετώ τα φετάκια μήλου, φροντίζοντας το 1/3 του ύψους τους να εξέχει από το φύλλο κρούστας. Διπλώνω το φύλλο κρούστας στη μέση, έτσι ώστε το κάτω μέρος να σκεπάζει τη μαρμελάδα και τα 2/3 από τα φετάκια μήλου. Τυλίγω το φύλλο με προσοχή σχηματίζοντας ένα ρολάκια. Τοποθετώ το ρολάκι στη φόρμα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ρολάκια τα οποία τοποθετώ στη φόρμα, το ένα κολλητά στο άλλο.
  • Βήμα 6 Με όσο βούτυρο έχει απομείνει βουτυρώνω γενναιόδωρα τα ρολάκια. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Βήμα 7 Αποσύρω από το φούρνο, ανοίγω αμέσως και με προσοχή τη φόρμα και μεταφέρω τη μηλόπιτα σε ένα πιάτο (δεν αφήνω να κρυώσει πριν την ξεφορμάρω γιατί η μαρμελάδα με το σιρόπι που τυχόν πέσει στην βάση της φόρμα, θα κολλήσουν). Πασπαλίζω με άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

Από τα πιο απολαυστικά κέικ του καλοκαιριού που περιλαμβάνει τα αγαπημένα μου σύκα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, κουκουνάρι, φουντούκια για περισσότερη ένταση.

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ DETOX WATERS

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ DETOX WATERS

Η ιδέα ξεκίνησε από την Αμερική και γρήγορα έγινε παγκόσμια τάση. Τα detox waters βασίζονται 100% στο νεράκι… αλλά… με γεύση. Έχουν μηδενικές θερμίδες, γεμίζουν το στομάχι, άρα αισθανόμαστε χορτάτοι και βοηθούν πολύ στη δίαιτα. Φρούτα ή λαχανικά κομμένα σε λεπτές φέτες θα δώσουν φρεσκάδα […]