destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΠΑΛΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΠΑΛΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΠΑΛΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

: 10-12
: 30 min
: 1 hr

Γιορτινή τούρτα που μπορείτε να την φτιάξετε για γιορτή, γενέθλια ή και ρεβεγιόν Χριστουγέννων. Η απαλή βουτυρόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να στολίσετε μικρά muffins ή cupcakes.

Υλικά
  • Για τα παντεσπάνια
  • 180 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 180 γρ. σοκολάτα 52% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 130 γρ. νερό
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 45 γρ. κακάο άγλυκο
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 35 γρ. σπορέλαιο
  • 85 γρ. γάλα πλήρες
  • Για την βουτυρόκρεμα
  • 700 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού καφέ εσπρέσσο, σκόνη ή καφέ στιγμιαίο
  • 50 γρ. σοκολάτα 52% κακάο, ψιλοκομμένη
  • Λίγο αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα παντεσπάνια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C με αέρα (ή στους 160°C με αντιστάσεις). Βάζω ένα κατσαρολάκι σεε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνω το νερό, το βούτυρο και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπωλ κοσκινίζω τα αλεύρια, το κακάο, τη σόδα και τη ζάχαρη. Ρίχνω το μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Χτυπάω με ένα πηρούνι τα αυγά, το σπορέλαιο και το γάλα και τα προσθέτω στο μείγμα. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ και μοιράζω το μείγμα σε 3 φόρμες διαμέτρου 16-18 εκ. καλά βουτυρωμένες και στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Ψήνω τα παντεσπάνια στο φούρνο για 1 ώρα. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή, αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω τα παντεσπάνια να κρυώσουν μέσα στις φόρμες.
  • Βήμα 5 Για την βουτυρόκρεμα: Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί μια απαλή γκανάζ. Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω την γκανάζ σε ένα μπολ και την αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 6 Βάζω το βούτυρο στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και τον καφέ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή βουτυρόκρεμα. Τέλος, προσθέτω την κρύα γκανάζ και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βήμα 7 Για την συναρμολόγηση: Επιλέγω το πιάτο που θα στήσω την τούρτα και ξεκινάω με το πρώτο παντεσπάνι. Βάζω μια γενναία στρώση από βουτυρόκρεμα και με μια σπάτουλα ή μαχαίρι την ισιώνω. Τοποθετώ άλλο ένα παντεσπάνι και αλείφω με μια δόση βουτυρόκρεμα κατά τον ίδιο τρόπο. Βάζω και το τελευταίο παντεσπάνι και απλώνω λίγη ποσότητα βουτυρόκρεμας περιμετρικά για να το δέσω όλο μαζί.
  • Βήμα 8 Μεταφέρω την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε σακούλα ζαχαρολαστικής με διακοσμητική μύτη και δημιουργώ όμορφες ροζέτες.

Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

Οι σεφταλιές είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου που μεγάλο ρόλο παίζει η μπόλια που είναι τυλιγμένες, γιατί τις κρατάει ζουμερές δίνοντας μοναδική γεύση. Οι αντιναχτές πατατούλες είναι το τέλειο συνοδευτικό τους.



Subscribe