Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Terra Greca… H πιπεριά Φλωρίνης στα καλύτερά της

Terra Greca… H πιπεριά Φλωρίνης στα καλύτερά της

Η εταιρεία TERRA GRECA έχει έδρα την Φλώρινα Δυτικής Μακεδονίας έχει σαν στόχο την διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής διατροφής.
Είναι μια νεόδμητη εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2008 με έναρξη κύκλου εργασιών το 2014. Το μεσοδιάστημα αυτό μας επέτρεψε σαν εταιρεία την έρευνα σε βάθος και την εξειδίκευση, στην εφαρμογή των παραδοσιακών συνταγών σε παραγωγή μεγάλης κλίμακας.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην επεξεργασία και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων ανώτερης ποιότητας, δίνουμε έμφαση στην γνησιότητα και την αυθεντικότητα της πιπεριάς Φλωρίνης με αποτέλεσμα την διασφάλιση της άριστης ποιότητας του τελικού προϊόντος.
Η εγκατάσταση της εταιρείας στη Δυτική Μακεδονία επιλέχθηκε γιατί εδώ παράγονται πολλά αγροτικά προϊόντα μοναδικής ποιότητας που συλλέγονται την εποχή της φυσικής τους ωρίμανσης επειδή τότε τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους. Έχουμε δημιουργήσει συνεργάτες τοπικούς παραγωγούς που σεβόμενοι το περιβάλλον καλλιεργούν και παράγουν εξαιρετικής ποιότητας ασφαλή προϊόντα που αποδεικνύεται με τη χρήση ολοκληρωμένης διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής τους.
Η εταιρεία καταλαμβάνει χώρο έκτασης 7000τμ μεταποιώντας σε κλειστές εγκαταστάσεις 2750τμ. τηρώντας αυστηρά τις διαδικασίες του συστήματος διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 22000:2005.
Η δυνατότητα παραγόμενων προϊόντων είναι ψητή πιπεριά Φλωρίνης, άλειμμα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης καθώς και συνδυασμό γεύσεων αλείμματος πιπεριάς με λαχανικά.

  • Γνήσια ψητή πιπεριά Φλωρίνης.
  • Άλειμμα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης απαλή.
  • Άλειμμα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης καυτερή.
  • Άλειμμα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης με ντομάτα και καρότο.
  • Άλειμμα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα.

Η δυναμική της εταιρείας όσο αφορά την πιπεριά είναι στους 1600 τόνους νωπού προϊόντος ανά σεζόν.
Οι δυνατότητες της εταιρείας είναι η επεξεργασία και μεταποίηση όλων των αγροτικών προϊόντων λαχανικά, φρούτα και όσπρια με παράγωγα αυτών σάλτσες ντομάτας, τουρσιά, μαρμελάδες και έτοιμα φαγητά (έτοιμα φαγητά οσπρίων, ντολμαδάκια κλπ.).
Ο σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας με φυσικά υλικά και ευθύνη απέναντι στον τελικό καταναλωτή.

ΨΗΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Πρόκειται για φιλέτο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης. Παρασκευάζεται κατά την διάρκεια του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη, όταν οι πιπεριές ωριμάσουν και αποκτήσουν το κατάλληλο χρώμα, ζάχαρα και την μοναδική γεύση και άρωμα στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας.
Η παραγωγική διαδικασία που ακολουθείται για την παρασκευή του σε πρώτο στάδιο είναι η διαλογή των καταλληλότερων πιπεριών σύμφωνα με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους και στην συνέχεια το ψήσιμο τους στην φλόγα. Έπειτα αποφλοιώνονται καθαρίζονται από τα σπόρια τους και αφού μπουν σε βάζα συμπληρώνονται με εξαιρετικής ποιότητας άλμη και τα απαιτούμενα μυρωδικά.
Βασική πρώτη ύλη είναι η μοναδική πιπεριά Φλωρίνης και η σπάνια συνταγή άλμης που τις κάνει ξεχωριστές αναδεικνύοντας τη γεύση και το άρωμα τους.
Τα συστατικά αλλά και ο τρόπος παρασκευής τους βασίζονται σε αγνά υλικά και στην παραδοσιακή συνταγή της Μακεδονίας.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες λαχανικών, γεμιστές με τυρί ή σαν ενισχυτικό γεύσης σε διάφορα φαγητά οσπρίων και άλλων εδεσμάτων.
Είναι 100% φυσικό προϊόν σε όλα τα στάδια της παραγωγής του χωρίς συντηρητικά ή άλλα συστατικά βιομηχανικής επεξεργασίας.
terra

ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΨΗΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Πρόκειται για αλείμματα μεγάλης πυκνότητας με βάση την ψητή πιπεριά Φλωρίνης. Παρασκευάζονται κατά την διάρκεια του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη, όταν οι πιπεριές ωριμάσουν και αποκτήσουν το κατάλληλο χρώμα, ζάχαρα και την μοναδική γεύση και άρωμα στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας.
Η παραγωγική διαδικασία που ακολουθείται για την παρασκευή τους σε πρώτο στάδιο είναι η διαλογή των καταλληλότερων πιπεριών σύμφωνα με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους και στην συνέχεια το ψήσιμο τους στην φλόγα. Έπειτα αποφλοιώνονται καθαρίζονται από τα σπόρια τους και αφού αλεσθούν συμπυκνώνονται με τα υπόλοιπα συστατικά σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα σημείο υπεροχής για την κατοχύρωση τέλειας ποιότητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η εταιρεία.
Βασική πρώτη ύλη σε όλες τις συνταγές είναι η μοναδική πιπεριά Φλωρίνης και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με κοινό σημείο τον υψηλό βαθμό συμπύκνωσης τους που τις κάνει ξεχωριστές αναδεικνύοντας τη γεύση και το άρωμα τους.
Τα συστατικά αλλά και ο τρόπος παρασκευής τους βασίζονται σε αγνά υλικά και στις παραδοσιακές συνταγές της Μακεδονίας από όπου και προέρχονται.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σκέτα σαν αλείμματα είτε σαν ενισχυτικά γεύσης σε διάφορα φαγητά και εδέσματα Είναι 100% φυσικά προϊόντα σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους χωρίς συντηρητικά ή άλλα συστατικά βιομηχανικής επεξεργασίας.


Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

Ένας πόλεμος πιθανόν να διεξάγεται μέσα στο έντερο σας και οι καλοί ίσως να χάνουν. Είναι καιρός να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καταφύγετε σε λύσεις  που θα οδηγήσουν και πάλι στην εξαιρετική υγεία και λειτουργία των εντέρων σας. Η χρόνια και παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών, […]Subscribe