προορισμός…γεύση!

Επανεκκίνηση με δυναμική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Taste of Paris 2021!

Τι είναι η Φέτα ΠΟΠ; Σε τι διαφέρει από τα άλλα λευκά τυριά; Γιατί να την επιλέξω;
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προώθησης της  Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let’s get real!»*, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στις αγορές της Γαλλίας της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου,  επέστρεψε δυναμικά για να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, με μία άκρως επιτυχημένη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Taste of Paris 2021, μετά από μία περίοδο αναστολής των δράσεων εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, chefs, foodbloggers και όλος ο κόσμος της ευρωπαϊκής γαστρονομίας συναντήθηκαν από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Grand Palais Éphémère του Παρισιού για ένα μοναδικό ταξίδι στη μαγειρική και στη γεύση.

Η εκδήλωση για την προώθηση της Φέτας ΠΟΠ προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, προβάλλοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του αυθεντικού προϊόντος μέσω του Masterclass live cooking show, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, από την Πρέσβειρα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και διακεκριμένη chef από τον θεσμό γαστρονομίας Gault & Millau της Γαλλίας, Ντίνα Νικολάου.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Εμμανουήλ Στάντζος, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι και τη σκυτάλη πήρε η σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία μίλησε για το μοναδικό τρόπο παρασκευής του τυριού Φέτα ΠΟΠ και ευαισθητοποίησε το κοινό αναφορικά με το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή Φέτα ΠΟΠ είναι η μόνη αυθεντική φέτα και παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα!  

Στη συνέχεια, η σεφ δημιούργησε παραδοσιακές συνταγές συνδυασμένες με μοντέρνα δημιουργική κουζίνα, με τη Φέτα ΠΟΠ να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς αποτελεί ένα βασικό συστατικό της σύγχρονης γαστρονομίας.  Στο τέλος της παρουσίασης, το κοινό είχε την ευκαιρία να γευτεί τη Φέτα ΠΟΠ στις ατομικές μερίδες των συνταγών που μοιράστηκαν αλλά και να πάρει ατομικά δείγματα Φέτας ΠΟΠ για πειραματισμό στην κουζίνα.
Για περισσότερες πληροφορίες, για νέες προωθητικές δράσεις αλλά και για νόστιμες συνταγές με φέτα επισκεφτείτε το site μας www.fetapdo.eu
Ακολουθήστε μας στα παρακάτω social media για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα και τις δράσεις του προγράμματος.
Facebook: www.facebook.com/fetapdo
Instagram: www.instagram.com/fetapdo

*«Προώθηση της φέτας ΠΟΠ στις αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας», του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1144/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2015/1831 της Επιτροπής, και του Κατ’ Εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΚ) 2015/1829 της Επιτροπής.

1 Comment

  1. Exciting!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *