Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

: 8-10
: 20 min
: 45 min
           
: 2 hr

Αγαπημένη τάρτα μήλου με τραγανή ζύμη και βουτυρένια κρέμα αμυγδάλου. Με την ίδια βάση και κρέμα μπορείτε το καλοκαίρι να φτιάξετε ροδακινόπιτα, βερικοκόπιτα ή δαμασκηνόπιτα.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 225 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, καλά παγωμένο και κομμένο σε κύβους + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού παγωμένο νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού παγάκια
  • 60 γρ. μηλόξιδο
  • 1 αυγό χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό, για το άλειμμα
  • Για την κρέμα αμυγδάλου
  • 180 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak soft
  • 150 γρ. μέλι
  • 250 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την επιφάνεια
  • 2 μήλα κόκκινα
  • 2 ξινόμηλα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Για το γλασάρισμα
  • 50 γρ. μέλι
  • 20 γρ. νερό
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνω τους κύβους του βουτύρου και «δουλεύω» με τα δάχτυλά μου μέχρι να γίνουν να χοντρά ψίχουλα ψωμιού. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το νερό, το μηλόξιδο και τα παγάκια. Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά κουταλιές από το υγρό μέσα στο μπολ με τα ψίχουλα και δουλεύω με τα χέρια μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη (θα χρειαστούν περίπου 7-8 κουταλιές). Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βήμα 2 Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια του χοντρού πλάστη ανοίγω σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο (περίπου 6 χιλ. πάχος). Θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια γιατί η ζύμες που περιέχουν βούτυρο σκληραίνουν αρκετά στο ψυγείο.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω τη ζύμη σε στρογγυλή ταρτιέρα 22 εκ. και πιέζω να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά και ετοιμάζω τη γέμιση.
  • Βήμα 4 Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω με τη σπάτουλα το βούτυρο και το μέλι. Προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου, τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C με αέρα. Βγάζω την ταρτιέρα από το ψυγείο και αδειάζω την γέμιση αμυγδάλου. Απλώνω με μια σπάτουλα έτσι ώστε να καλύψω όλη την τάρτα, ισόπαχα. Επαναφέρω την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα μήλα.
  • Βήμα 6 Βάζω το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Πλένω καλά τα μήλα χωρίς να τα ξεφλουδίσω, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με μαντολίνο τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Ρίχνω τα φετάκια στο μπολ με το χυμό λεμονιού και ανακατεύω απαλά ώστε να βραχούν και να μη μαυρίσουν.
  • Βήμα 7 Βγάζω την τάρτα από το ψυγείο και τοποθετώ τις φέτες των μήλων εναλλάξ (κόκκινο-πράσινο) μισοβυθίζοντάς τες στην κρέμα. Αλείφω τις άκρες της ζύμης με το χτυπημένο αυγό και βάζω την τάρτα στο φούρνο. Ψήνω για 20 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 35 λεπτά ακόμη.
  • Βήμα 8 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 10 λεπτά. Αλείφω με το μείγμα του γλασαρίσματος και την αφήνω να κρυώσει.

Related Posts

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ

Μοιάζει με τάρτα αυτή η τυρόπιτα, αφού έχει μονάχα ένα φύλλο, στη βάση της, αφήνοντας τη γέμιση να ροδοκοκκινίσει ακάλυπτη, γυμνή, λαχταριστή. Αντικαταστήστε τα τυριά που σας προτείνω με όποιο συνδυασμό θέλετε εσείς.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ρεβίθια αποτελούν ιδανική επιλογή για τη vegan διατροφή καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φολικό οξύ και μαγγάνιο. Αποτελούν πηγή σιδήρου ενώ παράλληλα θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.



Subscribe