Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

SEMIFREDDO ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

SEMIFREDDO ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

SEMIFREDDO ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

: 6-8
: 15 min
           
: 6 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη συνταγή με πλούσια θρεπτικά συστατικά! Οι φράουλες αποτελούν πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο. Αποστολή τους είναι να εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και να προστατεύουν τα κύτταρα από τη γήρανση και την καταστροφή. Σε συνδυασμό με την παρουσία της βιταμίνης Ε που προέρχεται από τα φιστίκια Αιγίνης, προσφέρεται σημαντική προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά. Έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την καλή χοληστερόλη, βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και συμβάλει στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη 2. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες της ομάδας Β και ιδιαίτερα σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ και ψευδάργυρο. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω θρεπτικών συστατικών σχετίζονται με ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη, τη θωράκιση του ανοσοποιητικού και γενικότερα με την καλή υγεία. Όσο για την υπέροχη γεύση του αποτελέσματος της συνταγής, είναι βέβαιο ότι θα την ανακαλύψετε και φυσικά θα τη λατρέψετε!

Υλικά
  • 800 ml κρέμα καρύδας (παγωμένη στο ψυγείο για 1 νύχτα)
  • 1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
  • 80 γρ. μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 130 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας φυστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ντύνω με μεμβράνη μια κλασσική, μακρόστενη φόρμα για κέικ φροντίζοντας να εξέχει αρκετά η μεμβράνη από τα πλάγια. Βάζω το αβοκάντο, το μέλι, τον βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Aνοίγω την κρέμα καρύδας και την αδειάζω σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ για να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω το μείγμα του αβοκάντο και τις φράουλες και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.
  • Βήμα 2 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζω με τη μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα και αφήνω στην κατάψυξη για 6 ώρες.Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω το σεμιφρέντο σε μακρόστενη πιατέλα. Στολίζω με κόκκινα φρούτα, τα φυστίκια Αιγίνης, κόβω σε φέτες και σερβίρω.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Η έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


Related Posts

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ

Η ζάχαρη για μαρμελάδες υπάρχει πολύ εύκολα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Περιέχει πηκτίνη και βοηθά να δέσουν οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Η μαρμελάδα κυδώνι είναι από τις αγαπημένες μου. Το τζίντζερ δίνει άρωμα αλλά κυρίως πικάντικη και δυνατή γεύση. Εγώ την χρησιμοποιώ και για να σερβίρω πικάντικα τυριά.



Subscribe