destination taste!

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

: 6-8
: 15 min
           
: 6 hr

Γρήγορο σεμιφρέντο που μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά φρούτα ανάλογα με την εποχή, αν και τα κόκκινα είναι πιο εντυπωσιακά και έντονα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού για πιο όξινη και δροσερή γεύση.

Υλικά
  • 3 κρόκους μεγάλων αυγών
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
  • 6 μπισκότα σοκολάτας
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα 15×23 εκ. αφήνοντας να εξέχει αρκετά από τα πλάγια.
  • Βήμα 2 Βάζω σε μια κατσαρόλα νερό και τοποθετώ επάνω ένα γυάλινο μπολ το οποίο δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνω στο μπολ τους κρόκους, το αυγό, την ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάω με μίξερ χειρός ή με ραβδομπλέντερ για 4-6 λεπτά.
  • Βήμα 3 Βάζω στην κουζινομηχανή την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζω τη μισή ποσότητα μείγματος στη φόρμα και στρώνω σε σειρά τα κόκκινα φρούτα. Σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα και στρώνω τα μπισκότα.
  • Βήμα 4 Κλείνω τη μεμβράνη που εξέχει από τα πλάγια και βάζω το σεμιφρέντο στην κατάψυξη για 6 ώρες.
  • Βήμα 5 Βάζω την λευκή κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και λιώνω ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά.
  • Βήμα 6 Ξεφορμάρω τον κορμό με τη βοήθεια της μεμβράνη και καλύπτω με την λιωμένη σοκολάτα. Βουτάω ένα πηρούνι στην μαύρη σοκολάτα και κάνω όμορφες γραμμές. Αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει. Βουτάω ένα μαχαίρι σε καυτό νερό, το σκουπίζω και κόβω κομμάτια από τον κόρμο. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.