Ζεστή σαλάτα με φρέσκα κουκιά και φέτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνω τα κουκιά. Τα βράζω για 5 - 7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Τα στραγγίζω, τα βάζω σε μια βαθιά πιατέλα και τα αφήνω κατά μέρος.
-
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) και σοτάρω τα ντοματίνια και το σκόρδο για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα ντοματίνια να βγάλουν λίγο από το χυμό τους και να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτω τη φέτα και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας απαλά.
-
Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω το περιεχόμενο του τηγανιού στην πιατέλα με τα κουκιά και προσθέτω τον άνηθο και τις ελιές. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και σερβίρω, πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
User Reviews
Terrific
Terrific