Ζελέ με κρασί Μοσχάτο και φρούτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το Μοσχάτο με τη ζάχαρη, για 8 - 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποφεύγω να δυναμώσω τη φωτιά γιατί, αν το Μοσχάτο πάρει βράση, θα αποκτήσει έντονη δυσάρεστη μεταλλική γεύση. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Βάζω τα φύλλα ζελατίνης για 2 - 3 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω καλά, τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρασί και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά.
-
Μοιράζω τα κομμένα φρούτα μικρά σφηνάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια, κατά προτίμηση σαμπάνιας, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση περίπου. Συμπληρώνω με το μείγμα του Μοσχάτου. Βάζω τα ζελέ για 3 ώρες στο ψυγείο και τα σερβίρω κρύα.
User Reviews
Excellent!