Χυλοπίτες με καρότο, σελινόριζα και τραγανά ψίχουλα με φουντούκια
Υλικά
Για τα λαχανικά
Για τα ζυμαρικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τα λαχανικά
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το πράσο και το παστινάκι και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν (6-8 λεπτά). Σβήνω με το βερμούτ ή το μπράντι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω τα λαχανικά να μαγειρευτούν μέχρι τα υγρά τους να μειωθούν στα μισά.
Για τα ζυμαρικά
-
Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Με μια λαβίδα βγάζω τα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα και τα ρίχνω στο τηγάνι με τα λαχανικά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Σερβίρισμα
-
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγανάκι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το σκόρδο και το βούτυρο και το αφήνω να λιώσει και να γίνει καστανό. Πετάω το σκόρδο και ρίχνω τα ψίχουλα ψωμιού και τα φουντούκια. Ανακατεύω για να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν.
Πασπαλίζω τη μακαρονάδα με το μείγμα και σκορπίζω λίγα κλαδάκια θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.