προορισμός…γεύση!

Χταπόδι με ντοματίνια, ελιές και κάπαρη

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πλασοτέ να ζεσταθεί. Ρίχνω τα μπαχάρια, το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω το χταπόδι, τα ντοματίνια, το χυμό ντομάτας, το πετιμέζι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός και γυρίζω 1-2 φορές το χταπόδι.

  2. Ρίχνω τις ελιές, σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτιά. Αφήνω να μαγειρευτεί για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα, προσθέτω την κάπαρη και ανακινώ για να σκορπίσει.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, βγάζω το χταπόδι σε μια πιατέλα και κόβω σε μικρά κομμάτια. Προσθέτω τη σάλτσα και σερβίρω.

Keywords: χταπόδι, ντοματίνια, ελιές, κάπαρη, Καθαρά Δευτέρα, νηστίσιμο, μεζές, πετιμέζι,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *