Χταπόδι με ντοματίνια, ελιές και κάπαρη
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πλασοτέ να ζεσταθεί. Ρίχνω τα μπαχάρια, το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω το χταπόδι, τα ντοματίνια, το χυμό ντομάτας, το πετιμέζι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός και γυρίζω 1-2 φορές το χταπόδι.
-
Ρίχνω τις ελιές, σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτιά. Αφήνω να μαγειρευτεί για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα, προσθέτω την κάπαρη και ανακινώ για να σκορπίσει.
-
Αποσύρω από τη φωτιά, βγάζω το χταπόδι σε μια πιατέλα και κόβω σε μικρά κομμάτια. Προσθέτω τη σάλτσα και σερβίρω.