προορισμός…γεύση!

Χοιρινό με πράσα και πιπεριές Φλωρίνης

Χοιρινό με πράσα και πιπεριές Φλωρίνης

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 70 mins Total Time 1 hr 20 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τους κύβους του χοιρινού για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω τα κρεμμύδια, τα πράσα και τις πιπεριές Φλωρίνης και σοτάρω για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνω και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό το πολύ, πριν σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει.

  2. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω το ζωμό. Αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω για 40 λεπτά και προσθέτω τα κυβάκια της σελινόριζας, τους σπόρους του ροζ πιπεριού, αλάτι και πιπέρι.

  3. Συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Λίγο πριν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω τον άνηθο και ανακατεύω.
    Σερβίρω το φαγητό αμέσως και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Keywords: χοιρινό με πράσα,πιπεριές φλωρίνης

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Yummy