Βίδες με μαραθόριζα και καπνιστή ρέγγα
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βράζω τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος, ζεστά.
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις ροδέλες μαραθόριζας πράσου, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνω με το ούζο και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνω την κομματιασμένη ρέγγα και σκορπίζω τους σπόρους γλυκάνισου.
-
Ανακατεύω προσεκτικά και ξαναβάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύω προσεκτικά και μοιράζω σε πιάτα. Σερβίρω αμέσως.