προορισμός…γεύση!

Τυρόπιτα με ντοματίνια

1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 30 mins Total Time 50 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Ingredients

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση και ψιλοκόβω τον δυόσμο και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο και το κρατάω χλιαρό. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο τυριά και προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλείφω με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι 20x30 εκ. Απλώνω το πρώτο φύλλο κρούστας και αλείφω με μπόλικο βούτυρο. Πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα των τυριών και διπλώνω το φύλλο σε μακρύ και χαλαρό μπαστούνι. Μεταφέρω το μπαστούνι στο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα και τυριά. Σκορπίζω τα κομμένα ντοματίνια και τα πιέζω ελαφρά για να μισοβυθιστούν ανάμεσα στα φύλλα.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τα υλικά για την κρέμα και την αδειάζω στο ταψί. Ανακινώ λίγο το ταψί για να απλωθεί η κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Keywords: τυρόπιτα, ντοματίνια, μοτσαρέλα, σκληρό τυρί Δανίας, φύλλο κρούστας, εύκολο, κρέμα γάλακτος,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *