Τυρομπαλάκια με τυρί κρέμα και ψίχουλα ψωμιού
Υλικά
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε ένα μεγάλο μπολ κομματιάζω το ψωμί και το τρίβω όσο μπορώ με τα δάχτυλά για να γίνει μικρά ψίχουλα. Προσθέτω το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το τζίντζερ, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και φορώντας γάντια, «ζυμώνω» το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει.
-
Μοιράζω τα υλικά για την επικάλυψη σε ρηχά πιάτα. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, πλάθω μικρά μπαλάκια. Τα πανάρω στα διάφορα υλικά και τα τοποθετώ σε μεγάλη πιατέλα. Βάζω στο κάθε ένα από μια οδοντογλυφίδα ή άλλο στικ και σερβίρω αμέσως.
Tips
-
- Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο και σχετικά ξερό.
- Προτιμάμε το προζυμένιο ψωμί γιατί η ελαφρώς ξυνή του γεύση, δίνει ιδιαίτερη ένταση.
- Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και 3-4 ντοματίνια, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένα.
- Ο άνηθος μπορεί να αλλάξει σε δυόσμο αλλά προσοχή στην ποσότητα γιατί η γεύση του είναι πιο δυνατή. 3-4 φυλλαράκια είναι υπέρ αρκετά.
- Δοκιμάστε να «πανάρετε» τα τυρομπαλάκια με ψιλοκομμένα φρούτα… Βερίκοκα, φράουλες, ροδάκινο… θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα.