προορισμός…γεύση!

Τσουρέκι με σταφίδες και αμύγδαλα
1 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Τσουρέκι με σταφίδες και αμύγδαλα

Prep Time 20 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για το προζύμι

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για την επάλειψη

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το προζύμι

 1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλό. Αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά.

Για τη ζύμη

 1. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύω καλά για να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω το προζύμι και ανακατεύω. Ρίχνω το αλεύρι και ξεκινάω στην αρχή να ανακατεύω με μια μαρίζ και κατόπιν ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη.

 2. Σκεπάζω το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 40 λεπτά. Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και κόβω σε 2 ίσα κομμάτια.

 3. Τοποθετώ το πρώτο κομμάτι στο κέντρο και με τον πλάστη το ανοίγω σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 3 χιλ.  Αλείφω με το μισό μαλακωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και σκορπίζω τις μισές σταφίδες και τα μισά αμύγδαλα. Τυλίγω το φύλλο σε σφιχτό ρολό και το αφήνω στην άκρη.

 4. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης και αφού έχω σκορπίζω και σε αυτό τις υπόλοιπες σταφίδες και αμυγδαλα, τοποθετώ στην άκρη του το πρώτο ρολό και τυλίγω και το δεύτερο φύλλο, καταλήγοντας σε ένα μακρύ και χοντρό ρολό.

 5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα.

  Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω το ρολό σε όλο του το μήκος, σε 2 χοντρές λωρίδες, αφήνοντας τις λωρίδες στην μια άκρη ενωμένες. Ξεκινάω να τυλίγω την μια λωρίδα σε στρογγυλό σαρίκι και μόλις φτάσω στην ένωση, πιάνω με τα χέρια μου την δεύτερη λωρίδα και την τυλίγω επάνω στο στρογγυλό σαρίκι. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα είδος ψηλής «τούρτας» που αποτελείται από 2 λωρίδες ρολών η μια πάνω στην άλλη. Μεταφέρω το τσουρέκι σε βουτυρωμένη φόρμα, το σκεπάζω και το αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσει.

 6. Μεταφέρω στο φούρνο και ψήνω για 35-40 λεπτά. Βγάζω το τσουρέκι από το φούρνο και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει.
  Ανακατεύω τα υλικά για το γλάσο και ραντίζω το τσουρέκι.

Keywords: τσουρέκι με σταφίδες,αμύγδαλα

1 Comment

 1. Exciting!