Τσιπούρες με εσπεριδοειδή και πλιγούρι με μυρωδικά και σουσάμι
Υλικά
Για το πλιγούρι
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Πλένω καλά τα φρούτα και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύω το χυμό από τα πορτοκάλια, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
Ανοίγω 2 μεγάλες λαδόκολλες, στρώνω μια σειρά από διάφορες φέτες φρούτων και ακουμπώ επάνω τα ψάρια. Ραντίζω με το μείγμα της μουστάρδας τα ψάρια, φροντίζοντας να βραχούν και εσωτερικά (στις κοιλιές). Γεμίζω τις κοιλιές με μαϊντανό, καλύπτω με τις υπόλοιπες φέτες και σκορπίζω τη ρίγανη. Κλείνω καλά τις λαδόκολλες και μεταφέρω σε μια λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνω για 30 λεπτά.
Για το πλιγούρι
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον ζωμό και το πληγούρι. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω το μπολ και αφήνω το πλιγούρι να φουσκώσει και να τραβήξει όλο το ζωμό. Μόλις δω ότι έχει φουσκώσει καλά το πλιγούρι, προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα. Αλατίζω και ανακατεύω καλά. Σερβίρω με τις τσιπούρες.
Note
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE, προσφέρονται για γαστριμαργικές εμπειρίες που περικλείουν το γευστικό πλούτο και τη νοστιμιά της παράδοσής µας. Γενικότερα, τα ψάρια πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στις διατροφικές συνήθειες όλων τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και αυτό διότι είναι πλούσια σε απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α για υγιή όραση και προστασία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, ασβέστιο για γερά οστά και βιταμίνη D για ενίσχυση και προστασία του ανοσοποιητικού. Η παραπάνω συνταγή είναι πλήρως αντιοξειδωτική με αντιφλεγμονώδη προστασία τόσο από τα εσπεριδοειδή όσο και από τις πιπεριές , το σουσάμι και το ρόδι που είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Ε. Τέλος, το πλιγούρι προσφέρει φυτικές ίνες στην συνταγή προκαλώντας κορεσμό και μειώνει το γλυκαιμικό φορτίο λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη προτρέποντας και διαβητικούς να την δοκιμάσουν και να την απολαύσουν.
User Reviews
Excellent!