Τσιπούρα με σέλινο αυγολέμονο
Υλικά
Για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και μαραίνω τα χορταρικά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το ζωμό και αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Χαμηλώνω τη φωτιά και τοποθετώ επάνω τα φιλέτα τσιπούρας. Συνεχίζω το μαγείρεμα για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Σε ένα πιάτο χτυπάω τα αυγά , προσθέτω το χυμό λεμονιού, παίρνω το ζωμό από τη κατσαρόλα, κουταλιά κουταλιά και το ρίχνω στο πιάτο που έχω χτυπήσει τα αυγά με το λεμόνι. Ανακατεύω καλά και περιχύνω με αυτό το μίγμα το φαγητό. Ανακινώ την κατσαρόλα, επαναφέρω στη φωτιά και βράζω για 1 λεπτό.
Note
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Από τη θάλασσα στο τραπέζι, τα ζωντανά χρώματα που χαρακτηρίζουν τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE αντικατοπτρίζουν τη φρεσκάδα, τη διαύγεια και την καθαρότητα της ελληνικής θάλασσας. Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον και παραδίδονται στον προορισμό τους γρήγορα και µε ασφάλεια, διατηρώντας την ποιότητα, τη διατροφική αξία, την εξαιρετική γεύση και τη λαμπερή φρεσκάδα τους. Η παραπάνω πρόταση της Ντίνας Νικολάου χαρακτηρίζεται από ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως είναι οι αναγκαίες για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ο φώσφορος και η βιταμίνη Α για καλύτερη όραση, το ασβέστιο και η βιταμίνηD για ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, περιλαμβάνονται αντιφλεγμονώδη ω-3 λιπαρά και πολλαπλές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως βιταμίνες C και Ε, β-καροτένιο, λυκοπένιο, σελήνιο και φλαβονοειδή. Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά εξασφαλίζουν επιπρόσθετα μία ικανοποιητική καρδιαγγειακή λειτουργία και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη από διάφορα σοβαρά χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα.
User Reviews
Excellent!