Τρουφάκια σοκολάτας με σύκο
Υλικά
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
-
Βάζω την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και λιώνω σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας.
-
Αδειάζω το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνω εκτός ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
-
Βάζω το έτοιμο τσάι και το κονιάκ σε ένα μπολ. Κόβω τα αποξηραμένα σύκα στη μέση και τα βυθίζω μέσα στο μπολ. Τα αφήνω για 30 λεπτά.
-
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνω μικρές δόσεις. Τοποθετώ από ½ σύκο σε κάθε ένα και πλάθω με τα χέρια μου σε στρογγυλή μπαλίτσα.
-
Βάζω αρκετό κοσκινισμένο κακάο σε ένα πιάτο και «κυλάω» εκεί τις τρούφες για να καλυφθούν εντελώς. Τις βάζω σε χάρτινες θηκούς και τις διατηρώ στο ψυγείο.
User Reviews
Yummy