Τρουφάκια σοκολάτας με λουκούμι
Υλικά
Εκτέλεση
-
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνω ένα μεταλλικό μπολ επάνω από μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτω την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύω καλά με το σύρμα, μέχρι το βούτυρο να λιώσει. Αποσύρω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Προσθέτω τους κρόκους και χτυπάω καλά με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν με τη σοκολάτα.
-
Προσθέτω και τα κυβάκια λουκουμιών και ανακατεύω με την κουτάλα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, για να σφίξει.
-
Βάζω τη σκόνη κακάο σε ένα ρηχό πιάτο. Φοράω στα χέρια μου γάντια λάτεξ, για να μην κολλάνε στο μείγμα, και πλάθω μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια. Τα κυλάω στο κακάο για να καλυφθούν και σερβίρω.
User Reviews
Wow, this amazing!