Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, αμυγδαλόσκονη και καρύδα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω την καυτή κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να φτιάξω ένα μείγμα παχύρρευστο και λείο. -
Προσθέτω την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω το μπολ στο ψυγείο για 2 - 4 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει τόσο ώστε να μπορεί να πλάθεται, σαν μαλακή ζύμη.
-
Πλάθω με το μείγμα 30 - 35 μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Βάζω την τριμμένη καρύδα σε ένα ταψάκι, ρίχνω τα τρουφάκια και ανακινώ το ταψάκι ώστε να κυλήσουν τα τρουφάκια στην καρύδα και να καλυφθούν καλά.
User Reviews
Exceptional!