Τρουφάκια «άσπρα-μαύρα»
Υλικά
Για τα σοκολατένια
Για τα λευκά
Εκτέλεση
Για τα σοκολατένια τρουφάκια
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε μέτρια φωτιά. Αρχίζω να ανακατεύω συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή η ζάχαρη θα σβολιάσει και μετά θα αρχίζει σιγά σιγά να λιώνει. Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να καλύψει τους ξηρούς καρπούς. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνω καλά τους ξηρούς καρπούς με την κουτάλα και τους αφήνω να κρυώσουν καλά. Παίρνω τον χοντρό πλάστη και τον κυλάω επάνω στους ξηρούς καρπούς μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρω τα τρίμματα σε ένα μπολ.
-
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν σε ένα ενιαίο, γυαλιστερό μείγμα. Προσθέτω τον καφέ και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύω καλά. Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει το μείγμα.
-
Λιώνω την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί. Πλάθω τα τρουφάκια στο μέγεθος που θέλω, τα βουτάω στην κουβερτούρα γάλακτος και τα «κυλάω» στους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Τα βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Για τα λευκά τρουφάκια
-
Βάζω την λευκή κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα ζεσταίνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τα 40 γρ. ινδοκάρυδο. Ανακατεύω καλά και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρα να σφίξει το μείγμα.
-
Πλάθω τα τρουφάκια και τα «κυλάω» σε τριμμένο ινδοκάρυδο.
User Reviews
Exciting!