προορισμός…γεύση!

Τριβέλι γκρατέν με λουκάνικο, ντοματίνια και μοτσαρέλα

Τριβέλι γκρατέν με λουκάνικο, ντοματίνια και μοτσαρέλα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα τριβελάκια 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Kόβω τα λουκανικάκια και τα ντοματίνια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνω στο σκεύος.

  3. Προσθέτω τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και αδειάζω το μείγμα στο σκεύος. Ανακατεύω καλά και σκορπίζω την μοτσαρέλα.

  4. Ψήνω τα ζυμαρικά για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ζυμαρικά συνιστώνται ως βασική τροφή του ανθρώπου, για όλες τις ηλικίες, αφού οι υδατάνθρακες πρέπει να καλύπτουν το 50-55% της καθημερινής ολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας. Tα ντοματίνια ενισχύουν τη διατροφική αξία του πιάτου, καθώς περιέχουν σημαντική ποσότητα από την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ακόμα, η κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ενισχύει την απόδοση της συνταγής σε βιταμίνες Α και D, οι οποίες σχετίζονται με την καλή οστική υγεία καθώς και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Για ακόμα πιο θρεπτική λύση προτιμήστε λουκανικάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας.

Keywords: τριβέλι γκρατέν λουκάνικο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Mouth-watering

  1. gargorg

    Mouth-watering