Triffle με μελομακάρονα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη σαντιγί με το τυρί κρέμα, με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της σαντιγί.
-
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Βάζω μια στρώση από θρυμματισμένα μελομακάρονα σε 4 φαρδιά γυάλινα ποτήρια (π.χ. του ουίσκι). Σκεπάζω με μια καλή στρώση από το μείγμα μασκαρπόνε και καλύπτω με άλλη μια στρώση από τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τέλος, περιχύνω με τη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να παγώσουν και τα σερβίρω.
User Reviews
Exceptional!