Τραχανόπιτα με φέτα, γραβιέρα και λιαστές ντομάτες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω σε μια κατσαρόλα 3 φλυτζάνια νερό με λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνω τον τραχανά. Ανακατεύω και αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να γίνει σαν κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να μισοκρυώσει. -
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτω το γάλα, τη φέτα, την γραβιέρα, τις λιαστές ντομάτες και τον βρασμένο τραχανά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Το μίγμα θα είναι αρκετά ρευστό.
-
Λαδώνω καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30x35 εκ. περίπου. Στρώνω ένα χωριάτικο φύλλο και το λαδώνω καλά. Tσαλακώνω το δεύτερο φύλλο και το βάζω στο ταψί. Το λαδώνω και κάνω το ίδιο με άλλα δύο φύλλα.
-
Παίρνω κουταλιές από το μίγμα του τραχανά και τις σκορπάω σε όλη την επιφάνεια των τσαλακωμένων φύλλων. Παίρνω ένα φύλλο, το τσαλακώνω και σκεπάζω το μίγμα. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και επαναλαμβάνω την διαδικασία με το μίγμα και το τσαλακωμένο φύλλο για άλλες 3 φορές. Λαδώνω καλά το τελευταίο φύλλο και το χαράζω με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια.
-
Ψήνω την πίτα για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
User Reviews
Mouth-watering
Mouth-watering