Τούρτα με καρύδα και φυστίκια Αιγίνης
Υλικά
Για το παντεσπάνι
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά 2 φόρμες διαμέτρου 16-18 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το μηλόξιδο και το αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο, το μείγμα κρέμας γάλακτος, το ινδοκάρυδο και τα φυστίκια και ανακατεύω καλά. Μοιράζω το μείγμα στις δύο φόρμες και ισιώνω την επιφάνεια. Ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω τα κέικ και τα αφήνω στη σχάρα να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
-
Βάζω το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Χαμηλώνω την ένταση και προσθέτω τη βανίλια και σταδιακά την άχνη. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.