Tiramisu Limoncello
Υλικά
Για το σιρόπι limoncello
Για την κρέμα
Επιπλέον υλικά
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
-
Βάζω τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να πάρουν βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το λικέρ.
Για την κρέμα
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το λικέρ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω την κρέμα λεμονιού (lemon curd) και ανακατεύω.
Συναρμολόγηση
-
Βουτάω ένα ένα τα μπισκότα στο σιρόπι και στρώνω σε μονή σειρά σε ένα μακρόστενο σκεύος 12x22 εκ. Απλώνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και τη μισή ποσότητα από την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Καλύπτω με μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι και τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού και λάιμ και αφήνω το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.