προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 3 mins Rest Time 30 mins Total Time 1 hr 3 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 30

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το νερό. Προσθέτουμε πασπαλιστά τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά να φουσκώσει.

  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Κόβω μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε σε κορδόνια. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε όπως ακριβώς είναι ή να τους δώσουμε σχήματα που μας αρέσουν.

  3. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε σχάρα να στραγγίξουν και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και σάλτσα σοκολάτας. Εναλλακτικά τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Keywords: λαλάγγια, καλλιχέρες, τηγανίτες, χυμός πορτοκάλι, μέλι, εύκολο, παραδοσιακο
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *