Θαλασσινά σπαγγέτι με πικάντικες γαρίδες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά και τα σουρώνω.
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τη 1 πιπεριά Φλωρίνης και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρω για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, το μέλι, την πάπρικα και το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 6 λεπτά. Ρίχνω τις γαρίδες και βράζω για 3 λεπτά ακόμη.
-
Προσθέτω το τυρί κρέμα και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω για να λιώσει το τυρί και να «βραχούν» τα σπαγγέτι από τη σάλτσα.
-
Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω την δεύτερη πιπεριά και φρέσκο θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.
Note
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα σπαγγέτι ολικής άλεσης είναι πολύ πλούσια σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.
User Reviews
Yummy