προορισμός…γεύση!

Τάρτες με κυδώνι και αμύγδαλα

Τάρτες με κυδώνι και αμύγδαλα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 4

Υλικά

Για την αμυγδαλόκρεμα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω τα κυδώνια από τη φλούδα τους, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Τα κόβω σε λεπτά φετάκια και τα βάζω σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός). Ρίχνω τις φέτες των κυδωνιών στραγγισμένες και τις βράζω για 6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τις αφήνω μέσα στο σιρόπι να κρυώσουν.

Για την αμυγδαλόκρεμα

  1. Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύω.

Για τις τάρτες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 4 φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 12-14 εκ. Ξεδιπλώνω τη σφολιάτα και την κόβω σε 4 τετράγωνα κομμάτια.

  2. Προσαρμόζω τις σφολιάτες στα φορμάκια πιέζοντας να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Μοιράζω την αμυγδαλόκρεμα και στρώνω κυκλικά τις φετούλες των κυδωνιών.

  3. Αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν. Σερβίρω με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Keywords: τάρτες με κυδώνι,αμύγδαλα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Really good!

  1. gargorg

    Really good!