Ταρτάκια με ρύζι, λαχανικά και φορμαέλα
Υλικά
Για τις βάσεις
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά 8-10 θήκες για ταρτάκια και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και τα μοιράζω στις ταρτιέρες. Πιέζω με ένα κουτάλι για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω στην άκρη.
Για την γέμιση
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το πράσο και τα καρότα, αλατίζω και σοτάρω για 5-6 λεπτά. Μεταφέρω τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτω τις πιπεριές, την φορμαέλα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Για τα ταρτάκια
-
Ανεβάζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C αερόθερμο. Μοιράζω τη γέμιση στα μισοψημένα ταρτάκια και βάζω στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.