Ταρτάκια με λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά 8 μικρές ταρτιέρες.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το γάλα, και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα στην άκρη. -
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα κολοκυθάκια και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζω τα κολοκυθάκια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά.
-
Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σοτάρω για 4-5 λεπτα μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω και αυτά σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
-
Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και κόβω 4 κύκλους σε μέγεθος ανάλογο με τις θήκες που πρόκειται να μπουν. Μεταφέρω τα φύλλα ζύμης στις θήκες και τα πιέζω λίγο να κολλήσουν στις πτυχώσεις. Κόβω άλλους 4 δίσκους από το δεύτερο φύλλο ζύμης και τα τοποθετώ στις υπόλοιπες ταρτιέρες.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα λουκάνικα, τα κολοκυθάκια, τον δυόσμο και το κασέρι. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
-
Μοιράζω στα ταρτάκια τη γέμιση με τα λουκάνικα και με ένα μεγάλο κουτάλι, απογεμίζω με το μίγμα των αυγών.
Ψήνω τα ταρτάκια για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Αφήνω τα ταρτάκια να γίνουν χλιαρά και σερβίρω.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️