Τάρτα μήλου με σοκολάτα γάλακτος
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. και στρώνω με το ένα φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Καθαρίζω όλα τα μήλα από τις φλούδες τους και αφαιρώ τους πυρήνες. Τρίβω τα μισά μήλα στο χοντρό του τρίφτη και τα άλλα μισά τα κόβω σε μικρούς κύβους.
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα τριμμένα μήλα και το νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μήλα να «πιούν» όλα τα υγρά. Πασπαλίζω με την κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω τους κύβους των μήλων και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ραντίζω με την βανίλια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. -
Αδειάζω την μαρμελάδα μήλου στην ταρτιέρα, πασπαλίζω με την κανέλα και σκορπίζω τις μισές σταγόνες σοκολάτας. Ισιώνω καλά με ένα κουτάλι και ρίχνω τους καραμελωμένους κύβους μήλων. Σκορπίζω τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και αφήνω στην άκρη. Ξεδιπλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα κουπάτ καρδούλα (ή στρογγυλό) κόβω μικρές καρδούλες. Αλείφω με λίγο νερό την περιφέρεια της ταρτιέρας (την άκρη της σφολιάτας) και κολλάω τις καρδούλες ολόγυρα. Ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.
Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.
User Reviews
Flavorful