Τάρτα με βλήτα και cottage cheese
Υλικά
Για την τάρτα
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
-
Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεματίζω τα βλήτα για 3 - 4 λεπτά (από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση). Τα βγάζω με μια πιρούνα, τα βάζω σε σουρωτήρι και τα ξεβγάζω με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να παραμείνει το έντονο πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζω καλά και μετά τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα, το cottage και τη φέτα.
Ανακατεύω καλά το μείγμα, προσθέτω τα στραγγισμένα βλίτα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Για την τάρτα
-
Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο μια ταρτιέρα (ή ένα ρηχό, στρογγυλό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. και στρώνω εκεί τη ζύμη μπριζέ (ή το φύλλο κουρού), εφαρμόζοντάς τη καλά στα τοιχώματα. Με ένα μαχαιράκι κόβω τα περισσεύματα από τα χείλη του σκεύους. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, τη σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω την ταρτιέρα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Αδειάζω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Στρώνω από πάνω τις φέτες ντομάτας.
-
Ψήνω την τάρτα για 45 - 50 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η γέμιση να αποκτήσει μια ωραία ρόδινη κρούστα. Τη σερβίρω χλιαρή ή κρύα.
User Reviews
Exceptional!