προορισμός…γεύση!

Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες

Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 mins Cook Time 35 mins Total Time 1 hr 15 mins Servings: 6

Υλικά

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Αλείφω με ελαιόλαδο δύο μικρού μεγέθους ταρτιέρες με διάμετρο 12 - 14 εκ. Κόβω το φύλλο κουρού (ή σφολιάτας) στη μέση και στρώνω κάθε κομμάτι σε μία ταρτιέρα, εφαρμόζοντας καλά και στα τοιχώματα. Κόβω με ένα μαχαιράκι τα περισσεύματα. Τρυπάω τις ζύμες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνω και το σκόρδο. Στο τέλος, πασπαλίζω με τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

  2. Πολτοποιώ τις αντζούγιες και την κάπαρη στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτω το θυμάρι και ανακατεύω καλά.

Τάρτες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βγάζω τις ζύμες από το ψυγείο, αφαιρώ τις μεμβράνες και μοιράζω το μείγμα των κρεμμυδιών στο εσωτερικό κάθε τάρτας. Τα στρώνω ομοιόμορφα και από πάνω μοιράζω τον πολτό αντσούγιας-κάππαρης. Σκορπίζω τις ελιές σε κάθε τάρτα και ψήνω για περίπου 35 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Τις σερβίρω ζεστές ή κρύες.

Keywords: ταρτα με κρεμμυδια αντζουγιεσ

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Exceptional!