Τάρτα με κολοκύθα, κρεμμύδια και γιαούρτι
Υλικά
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη βάση
-
Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 - 28 εκ. και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης (μπριζέ με γιαούρτι ή μπριζέ με ελαιόλαδο), καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, την καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
Για τη γέμιση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας και κρεμμυδιού. Τους ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (δεν θα μαλακώσουν ιδιαίτερα, αλλά αυτό θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα ψήσω την τάρτα). Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω αμέσως τους καυτούς κύβους με το ½ κουταλάκι κύμινο. Τους ανακατεύω μέσα στο ταψί και τους αφήνω να κρυώσουν λίγο.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το υπόλοιπο κύμινο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω την κολοκύθα και τα κρεμμύδια και ανακατεύω απαλά.
User Reviews
Exciting!