προορισμός…γεύση!

Τάρτα με αχλάδια, καρύδια και μπλε τυρί

5 from 2 votes
2 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 40 mins Rest Time 1 hr Total Time 1 hr 55 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη ζύμη

  1. Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω τα υλικά με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά το νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαία, σφιχτή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την τάρτα

  1. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 24 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 εκ. και απλώνω τη ζύμη καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Πλένω καλά τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι (παριζιέν) αφαιρώ τους πυρήνες. Κόβω τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα αφήνω στην άκρη.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα και το απλώνω σε μια λεπτή, ισόπαχη στρώση. Καλύπτω με τις φέτες των αχλαδιών σε κυκλικό σχήμα και σκορπίζω το μπλε τυρί θρυμματισμένο, τα καρύδια και τους κύβους βουτύρου. Ψήνω την τάρτα για 35-40 λεπτά.

  4. Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να γίνει χλιαρή πριν την κόψω.

Keywords: τάρτα αχλάδια

User Reviews

5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Γωγω Σκουρα

    Μπράβο μπράβο τελεια όλοι ενθουσιαστηκαν

  2. gargorg

    Terrific