Τάρτα με αγκινάρες και λαδοτύρι σε ελαιόλαδο τρούφας
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και «δουλεύω» με τον γάτζο μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Για την γέμιση
-
Βάζω το ελαιόλαδο από το βάζο του τυριού, σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες, αλατίζω και σοτάρω για 10-12 μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Προσθέτω το λαδοτύρι, τον άνιθο, τα μισά κομμένα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω.
Για την τάρτα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγω επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο 26 εκ., και καλύπτω τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι και ψήνω τη ζύμη για 20 λεπτά. -
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αδειάζω τη γέμιση και σκορπίζω τα υπόλοιπα κομμένα ντοματίνια.
Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 45-50 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια. -
Αφήνω την τάρτα να μισοκρυώσει και ξεφορμάρω. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
User Reviews
Exciting!